streets of you

Detta är ingen borg, det är inget fängelse. Det finns tak och det finnas väggar, men också dörrar man kan välja att gå ut genom.
Det finns krav och måsten om man väljer att stanna kvar här, men det finns inget krav eller ett måste att stanna kvar. Detta är ingenting man gör halvhjärtat, anntingen satsar man och ger det man har, eller så ger man det man har någon anannstans. Ingen här väljer åt dig, här får man välja själv om man vill stanna kvar och kämpa för det som finns eller om man vill se om det man vill kämpa för finns någon annanstans. Ingen kommer att hålla en pistol mot ditt huvud och tvinga dig finnas just här.
Det finns inga självklara svar på framtiden här, det finns ingen ro över att allt kommer att sluta bra. Men det finns hopp och det finns tro.
Det finns ingen tid för lögner och halvhjärtade insatser, det finns ingen tid för tidsfördriv och ett kanske. Här är det bra om man vet vad man vill. Om det ä så att man inte riktigt vet så är det okej. Men informera, berätta, förklara, ett hjärta är inte till för att trampas på, det finns inte där för att krossas. Om det inte är ditt eget hjärta du håller i handen, så lek inte med det.
Detta är ingen borg, det är inget fängelse, här har man ett val.


my head, my heart, my mind, my wing

Suttit här i snart en timma för att komma på vad jag ska skriva. Hade så mycket jag tyckte var bra, men allt försvann så fort jag nuddade tangentbordet.
Livet snurrar på så fort att varken själv eller hjärta hinner med. Andas, dricker och äter. Allt som en människa bör göra, gör jag. Men det betyder inte att jag är överdrivet medveten om det. När livet flyter så fort hinner man sällan stanna upp och reflektera över de saker man gör varje dag, de val man tar varje dag.
Som tex, jag tar en snus för mkt varje dag. Jag vet det men när jag är inne i en dag som bara flyter så märker jag det inte.
                 Jag äter min mat, jag vet att jag tilllagar den och att jag stoppar den i mun, men jag njuter inte direkt, för jag reflekterar inte över om det jag äter är speciellt gott eller inte. Jag vet bara att jag äter för att jag måste göra det för att få energi. Kunde säkerligen endast ha druckit kaffe och ätit mackor utan att veta om det.
                 Andas gör jag varje dag, ja hela tiden. Men jag noterar det aldrig, inte mer än när jag råkar sucka så det stör människor.
                Jag pratar, det gör jag också konstant, men jag märker det inte förrän jag är knäpptyst och sitter med ett tomt huvud och ingen aning om vad jag borde säga. Om jag borde säga något alls vill säga.

Ja dagarna går och det enda som finns verkar vara rutiner. Rutiner som jag förövrigt avskyr. jag lever i rädsla inför dem, men lik förbannat så hamnar jag i dess klor.
Rutiner ja.. I alla mina år så har jag mer eller mindre tittat med ren avsky på de människor som verkar trivas med sina rutiner.
Tex, Jossan går upp klockan åtta på morgonen, lagom så hon hinner till jobbet som börjar klockan nio. Hon äter frukost, läser tidningen, gör sig i ordning och springer i väg till jobbet. Jobbe ser likadant ut varje dag, ingenting direkt spännande händer. Hon hänger med i skvallret som sägs varje dag, men hon aktar sig noga för att vara en av dem som det skvallras om. Hon slutar jobbet, och säger hejdå till alla som är kvar och tackar för denna dag. Hon går hem, en liten omväg sådär för att få lite perspektiv på tillvaron, det är ju så vackert nu när det är vinter och allt. Jossan kommer hem, hon byter snabbt om till något som är mer bekvämt och mindre sterilt och hon lagar sin mat. Som vanligt på vardagarna så är det ingenting avancerat för sådant har hon ingen tid för. Hon äter, tar sin bag och springer ner till dagens gympa pass om det är tisdag, torsdag eller fredag (ledarna är bäst de dagar) men det häner även att hon droppar förbi på ett spontan besök om hon varit och nallat ur godispåsen. Om det inte är en sådan dag så passar hon på att besvara lite mail eller pyssla med sådant som måste göras tex städning. Hon går och lägger sig lagom efter favorit programmet, ett varje kväll som slutar klockan 23.00 och somnar med ett leende på läpparna...

Jag avskyr när människor älskar sina rutiner.. Men varför vet jag inte. Det finns ingen logisk förklaring till varför jag gör det, för mer eller mindre medvetet så lever jag i exakt samma snurr som dagen innan. Eller rättaresagt jag är fullkomlingen medveten om att jag lever nästan likadant varje dag, och jag mår bra av det.. eller?

Dags att sova, grunna på livet i drömmarna.
"Hur länge tror du längtan kan växa? "


"Jag vill inte beveka dig 
att göra någonting du inte vill
men inte heller förneka mig
och påstå att jag inte duger till
så vad vill jag då?
det är enkelt att förstå
jag vill bara sitta här med benen i kors
och varför vill jag det?
det är inte svårt att se
för att du sitter bredvid förstås"

"Det finns inga prinsessor mer
Kan vi sluta leka det
Det finns inga soldater mer
Kan vi sluta leka det"


Och hon slutar le

En väl upplyst man

Appropå fördomar vettja.. 

"Säg fröken vad har du i påsen där,
några frön av en ovanlig sort.
Du hade väl inte tänkt att äta dom där,
och stödja direktimport.
Nej, för där bort' i negerland äter dom allt,
och dom bor som små apor i träd.
Och dom har ingen aning om hur vi har det kallt,
och får slita för komjölk och säd.

Och säg gubbe, vad har du i påsen där,
och varför har du så utslitna skor.
Har ingen förklarat vad bostäder är,
för den bänken är inte din om du tror.
Nej, hur skulle det se ut om alla låg sisådär,
med en tidning och en tom akvavit.
Nej, res dig upp gubbe jag ska sätta mig här,
för det är jag som betalar din sprit.

Och säg yngling, vad har du i påsen där va,
en påk och en vässad stilett.
Tro inte att jag inte vet att ni är,
huliganer allihop det har jag sett.
Ja, för om jag blott går ner på stan sent en kväll,
ja då hotar ni mig med en kniv.
Och slåt mig så blodig men om jag är snäll,
så kanske ni skonar mitt liv.

Raj raj........

Tro inte att jag inte vet hur ni gör,
ja jag, jag är en välupplyst man.
Och jag vet hur man möter världen för jag har,
både tv och radioprogram minsann."

Raj raj........

"it must be the aliens"

 Vi sa som det var när vi var där, vi lever i en drömvärld. En värld utan krav, utan måsten, utan grubblerier. Livet kom i kapp oss när vi kom hem, när vi landade och förstod att det aldrig någonsin kommer att bli på samma vis igen. Det vi hade, det kommer förevigt vara ett minne, ett minne om det enkla och fria livet.
Det finns de dagar jag går som i dimma och bara längtar tillbaka, längtar och längtar tills det inte finns något nu, utan bara en dåtid. Det finns de dagar då jag känner lycka över att aldrig behöva leva sådär igen, då det bara finns ett nu och ingen dåtid.
Livet gick vidare för oss alla, i ett brutalt tempo. Hann vi någonsin med att ens tänka över det fanns, uppskatta det till fullo?
Jag kom rakt in i andra verklighet och försvann lika fort som jag kom, med mig tog jag alla minnen och alla leenden, kvar fanns de som levde i min dröm.
Det tog en vecka för mig att komma på fötter igen efter att ha lämnat allt där nere, en vecka att inse att min verklighet var långt ifrån det jag hade fått turen att uppleva. Troligen var det då jag lärde känna mig själv, jag fick lära mig hur jag fungerar  och fick ett brutalt uppvaknande på gott och ont. Jag behövde den tiden.


     


      

              

Jag vill aldrig bliva stor!

En av alla de punkter de tar upp på alla sådana vuxen tester som man kan ta för att samla "vuxen poäng" är INTE "har du en dammsugare". Jag har nu gjort en empirisk undersökning och kommit fram till att om man äger en dammsugare så har man mer vuxenpoäng än om man har en matberedare i sin ägo.
Dammsugare är en mackapär som man tar för givet alltid bara ska finnas där, men så är naturligtvis inte fallet. För att man ska kunna äga en dammsugare så måste man igenom dammsugardjungeln. Den är mycket mindre trevlig än vad man skulle kunna önska sig. Man kan tydligen inte bara köpa den billigaste och hoppas på det bästa, om man bara lägger på ca 250 kronor så får man en som man kommer bli mycket nöjd med. Hon som hjälpte oss på expert verkade vara expert på området billiga men funtionella dammsugare. Så idagens läge är jag ägare till en JÄTTE fin mörkröd Philips dammsugare som suger så pass bra att 99.9 % av allt damm försvinner. De ni!!! Det kallar jag vuxen poäng.
Give dust no chanse är slogan för min dammsugare!Saker att fylla i.

Jag hittade denna på kirunas blogg och kom på att jag också vill göra detta.

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut? jo, jag har gjort en massa, Alalay, fröken M och en massa mer. Åkte dessutom skridskor på tingstädeträsk idag, aldrig gjort förut, bara bogeviken innan.
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? JO min lilla Pain ploppade en unge i år.  
Dog någon som stod dig nära? Nä och det är jag gald för.
Vilka länder besökte du? Bolivia, Peru och så var jag ju över på finskagränsen också.
Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009? Ja det finns det nog.. Men vad vet jag inte riktigt.
Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas? 10 Juni. Och så Hela April
Vad är det bästa som hänt dig år 2008? Det mesta är bra som har hänt, jag har fått lära mig en hel del om hur jag hanterar olika situationer och det är nog det som ger mest i slutändan, med andra ord det är jag gald över.
Största misstaget? Helt klart min ekonomiska kris i sommras.. det vill jag inte vara med om igen.
Har du varit sjuk eller skadat dig? Jag är ALLTID sjuk!!!
Bästa köpet? Resan till Bolivia och alla alpacor..
Vad spenderade du mest pengar på? Skulle vilja säga något skoj men jag misstänker att om man räknar efter vad jag spenderar mest på så blir det snuset..
Gjorde någonting dig riktigt glad? Absolut, det finns många människor som gör mig glad genom att bara existera.
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008? Curly sue och wonderwall
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Med tanke på att jag är en periodare så är det svårt att säga. Ligger ofta på samma nivå genom åren..
Vad önskar du att du gjort mer?  Levt nyttigare.. haha..
Vad önskar du att du gjort mindre?  Stressat helt klart.. det är så onödigt.
Hur tillbringade du julen?  Med min familj och farmor i det lugna.
Blev du kär i år?  Jo det kan man nog påstå att jag blev. Är fortfarande väldigt kär.
Hur många one night stands?  Inget!
Favoritprogram på tv? Criminal minds och CSI och sen desperata, men det är mkt pga sällskapet.  
Bästa boken du läste i år? Harry Potter (sista) och el choco. Läste en väldigt dålig bok också..
Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?  Nä.. vilket slöseri på tid och kraft. Men det finns de som jag inte alls tycker om däremot och det står jag kvar vid.
Bästa musikaliska upptäckten? Det där som Tunis skickade till mig..
Något du önskade dig och fick?  jo Fröken M.  
Något du önskade dig men inte fick?  Massor.. jag önskar mig saker precis hela tiden.
Årets bästa film? Twilight faktiskt. .blev överraskad..
Vad gjorde du på din födelsedag 2008?  Den firade jag med en del av mina vänner hemma hos Mr. O och sen gick vi till Mcpizza och försöker roa oss (mycket lustigt)
De bästa nya människorna du träffade? MAYA! De på alalay och så Mustaffan faktiskt.. Fröken M är ju favoriten dock.. (känner att jag är lite enkelspårig med mina svar)
Hur skulle du beskriva din stil år 2008? Fruktansvärt diskret,det ska bli ändring på de..
Vad fick dig att må bra? mina vänner, alltid mina vänner. och familjen.
Vilken kändis var du mest sugen på? Ehh det var nog han vampyren..
Vem saknade du?  De vänner som inte är i skell.. de kan jag sakna mig galen på. Då är jag depp i flera dagar.
Favorit månad? juni.. :) och april...
Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Lite mera pengar under sommaren skulle nog ha varit väldigt bra tror jag..

Haha där var det slut.. :)
Gott nytt på er alla.

RSS 2.0