fools garden

> Hur vet man vad som formar en? kan man säga en enda situation som har format dig exakt till den människa du är i dagens läge? Var det när flingpaketet flög i marken och du upptäckte små formationer som du förstod att så här är jag, eller var det när något hemskt hände och du kom på att nu är det dags för en förändring?
Troligen finns det människor som kan säga att så är fallet, jag är inte en av dem. 


> Det är lätt att irritera sig på människor. Frågan är om det nu är så att man irriterar sig på människor för att de påminner om sig själv eller på grund av avundsjuka är det då alltid så? Jag kan omöjligen tro att detta kan stämma. Efter att ha läst en och annan blogg som människor som jag en gång i min tid kände så har jag kommit på att det jag irriterade mig på då fortfarande irriterar mig och det dubbelt så mycket. En del människor är och förblir, uppblåsta och arroganta oc hen del till och med korkade, och det beror deffinitivt inte på att jag är sådan eller att jag är avundsjuk. Man kan inte komma överrens med vissa människor, det kan omöjligen vara meningen heller. Trevlig mot dem när man ses jo nog kan vara det, men begära att man skall tycker om dem och deras skumma attityd till andra människor, sig själva och till en annan. Nej det går jag inte på.

> Det är det lätta i ett barn som man tycker så mycket om, det ärliga. När ett barn helt obrytt skriker att där framme går en fet man så skrattar vi och skämms, men oftast innerstinne så ler vi åt att barnet är så pass liten och oskyldig att den inte än vet vad som är rätt och fel att säga. När skiljs vi från denna fantastiska förmåga att vara ärliga? Uppkommer vår blyghet, dumhet och oärlighet vid en viss ålder? kan det vara så att vi har så strikta normer i vårt samhälle som gör att vi inte kan säga en sanning. Jag menar inte att alla går och ljuger hela tiden, men det oskyldiga ärliga försvinner och ersäts med något annat, något som inte är den direkta motsatsen, kanske inte ens i närheten. Men den finns där, den är där och den är inte oskyldig eller ärlig.

(tack B)

Hero

Hello hello.
Tillbaka till skellefteå efter en helg i Malmö.
Underbart skönt med semester som jag fördrar att kalla det för. Skönt att få komma till okänd mark med kända personer.
Vi vandrade över malmös gator (sjukt med folk överallt, helt hopplöst att komma fram och med barnvagn dessutom) och tog tåget till Danmark. Tyvärr regnade det hela tiden så vi tog skydd på en restaurang och åt god fet mat. Sjukt fet mat och sockerbaserade små godisar har representerat denna helg. Ost i massor och Godis. Mycket tillfredställande för allt utom vikt och tänder.
Iaf så sprang jag och Yes in på bodies utsällningen och såg på uppbyggda människor av riktiga muskler och senor.. En aningens äckligt men ändå väldigt intressant. Det var svårt att förstå att allt man såg faktiskt var på "riktigt" döda donerade kroppar som man pusslat ihop så att vi levande skall förstå.
Var på ikea också.. jisses vad folk det är en söndag bara sådär.. Hittade en hel del som jag vill ha men som jag inte hade varken plats för eller råd med. Mycket irriterande. Köpte dock en rotmos mosare, praktiskt då min dumbo gör rotmos för gämnan. Men det stillar inte mitt Jag vill ha humör.
Förskte prata danska och malmöska. Gick sådär må jag säga. Danska är nog det mest osexiga språk som finns. jag tror faktiskt finska är bättre.
Det lilla knytet Frenny har varit en fröjd hela helgen. Hon är bedårande söt och otorligt snäll. Gnällde bara lite när hon var hunhrig och när hon gasade på. Trodde inte jag skulle bli så facinerad av den där lilla människan, men jag vart


lamslagen vid bara synen på henne. tror jag pratade mer om barn än själva Pain som har fött henne.
Mår fortfarande fruktansvärt illa.. Tyvärr har detta kommit till den grad att det börjar bli fruktansvärt frustrerande. Att behöva sätta sig ner mitt i regninga danmark för att man mår så illa och marken verkar gunga är inte roligt. Ingenting jag gör verkar lugna mitt illamående. Avslappning, samarin, novalucol, banan, lugna andetag. INEGNTING hjälper mot detta. Tror det börjar bli dags att uppsöka en läkare. Fast jag vet att de inte kommerk unna hitta felet. Kan vara stress o och för sig. Hopplöst iaf.
Dags att plugga.
Saknar Frenny och Pain.

the heart of life

Här sitter man nu en fredagkväll alldeles ensam i sitt rum.
Har inte gjort mycket vettigt idag som jag hade hoppats att jag skulle ha gjort. Dock dragit ett varv runt de där broarna, testat ett nytt recept, druckit en mycket god irish coffe och gjort ett armband tillsammans med Staffan, eller han har gjort ett och jag ett. Och så har jag ju sett Idol också. Ja det är nog det jag har gjort denna eftermiddag och kväll.
en lugn kväll, en sådan dag som behövs i bland, då saker och ting löper med ett enormt lugn. Väldigt skönt, var länge sedan. Det är bra när vardagarna inte ser likadana ut. Det har varit många dagar nu med tjo och stim. Mycket skratta och mycket att göra men ingen dag som haft ett lugn över sig.
Märker själv vilken skillnad det blir på mitt humör. Jag är lite mer harmonisk i dag än tidigare.
Haft alldeles för mycket att tänka på för att vara till något sällskap alls. Tror inte att alla tankar kommer att lösas i min skalle men jag tror jag kan ta en paus nu, vila ett tag från dem och bara göra det jag skall.
Skulle vara skönt som omväxling. Har varit alldeles för vresig, tråkig och alldeles för tankspridd på senaste tid. Jag säger saker och förtränger dem, jag ler och är glad men saknar helt energin som borde gå till det där leendet. Men nu skall det bli ändring på det hela.
Man kan inte gå omkring i dimma hur länge som helst.


Har en period också då jag saknar en massa. Men nästa vecka skall jag ÄNTLIGEN få träffa den lilla solstrålen Frenny. (Hoppas iaf hon är en solstråle då, dålig på små barn som skriker) Skall bli skönt att bara få åka bort ett tag också och få träffa nära vänner (de som står en närmast och som har gjort så under flera flera år) och bara få prata strunt över te och dåliga filmer. Har verkligen saknat den tiden då vi fikade så mycket.
Vi hade en tid då vi fikade och rökte bort vår vardag.. fikandet blev aldrig en vardag trots att vi fikade varenda dag. Vi var gladare då, annorlunda, vackra och naiva. (låter som jag är 50 och minns tillbaka, men ibland känns de där åren som 100 år bort, vi har utvecklats och förändrats så mycket).

Jag minns när jag kom hit också, och träffade Birdie. Vilken skillnad det blev på livet. Det tog ett skutt i rätt riktning här uppe. Hon gjorde att livet här inte blev så förbannat kallt. Hon var inte en klick människa, utan som en träd människa. Ni vet så som ett träd är, det blir lite större för varje gång man går förbi det. En dag är det större än en själv och man förundrar och undrar när sjutton det hände.
Min fundering är dock hur student livet skall bli utan henne precis mitt emot mig (?)
Det kommer bli bra allting i Ume, det tror jag verkligen.
 För vi som känner varandra från här, kan omöjligen få en dålig tid.

Dags att klura på om jag skall fixa mer med bilderna eller om jag skall göra ett armband eller om jag skall se den där dokumetären jag velat se såååå länge nu..

I want to fly high over the rainbow!

Brukar du??

Bara för att jag läste systers blogg och bara för att jag är uttråkad så gör jag detta!

BRUKAR DU:
Peta dig i näsan:
Ja, framförallt nu när jag har sår i näsan.. :(
Titta på dig själv i spegeln: Ja det händer flera gånger om dagen faktiskt.
Gnälla: Ohh ja.. ett av mina nöjen.
Skrika: Jo så fort någon kittlar mig.
Sova: Jajjemän, alldeles för mycket nu, misstänker att det är en undanflykt från att plugga (?)
Ha ångest: Det inträffar lite då och då ja..
Skada dig själv med flit: Nej men jag har en förmåga att bränna mig på ugnen med oflit.
Ta mediciner du inte borde ta: Beror på hur man ser det.. men nej.
Vilja dö: Varför skulle jag??
Drömma mardrömmar: På senaste har det blivit några. drömfångare kanske (?) 
Drömma sexdrömmar: Haha nej dessvärre inte.
Ta droger: Alkohol klassas som drog va?? nej ingenting förutom de.
Försöka vara annorlunda: Nej jag trivs nog ganska bra som jag är faktiskt
Klä dig i svart: Japp..
Gå till kyrkan: Nej, dit går jag nog faktiskt aldrig.
Gå i skolan: Varje gång det är lektion eller liknande.
Röka: Det inträffar ja.
Ha sex: Tänka sig att det inträffar det med.
Ljuga: Haha ja.. men jag säger inte när hur och var.
Hata folk: Nä.. känns onödigt.
Lita på folk: En del människor. Dock inte alla må jag säga.

VEM:
Saknar du:
Många (de på ön, på mallis och blassi)
Vill du döda: Denna fråga skulle man kunna bli anmäld för ju om man svarade på.. så jag är tyst.
Rörde dig sist: Fröken M
Vill du slå: De som inte städar köket.. (skall det vara så svårt??)
Kysste dig sist: Fröken M
Vill du kittla: Hmm.. ingen tror jag
Kramade du sist: Fröken M
Vill du prata med: Just nu... Eva tror jag.. var ett år sedan sist.
Skrek du på sist: Fröken M (hon kittlade mig)
Vill du vara som: Väldigt få.
Sårade dig sist: En som gjorde det av misstag
Vill du bli galet full med: Mr. O
Gjorde dig riktigt glad senast: Stalledrängen, Fröken M och några andra.
Fick du sms från senast: Min systeryster Soffan
Ringde dig senast: Mor, men jag fick mest prata med Syster Flis
Är snyggast på jorden: Ingen jäkla aning..

HAR DU:
För många vänner:
Tycker jag inte att jag har.. inte för få heller.
Förföljelsemani: Nä
Tvångstankar: Nja alltså jag tycker inte de, men många andra gör.
Någon annan psykisk sjukdom: Ingen som jag känner till, men säkert.
Någon fysisk sjukdom: Alldeles för många
Någon skada: En fraktur i foten (jag skryter om den, det är nämligen en idrotts skada, haha)
Färgat håret: Många gånger men nu blir dte inte mera.
Brutit några ben: Nej
Några piercings: Ja öronen.
Egen dator: jo vid namn David 

Bra självförtroende: Det varierar från dag till dag
Kysst någon: Jajjemänsan
Sagt jag älskar dig till någon idag:
Bjudit ut någon: Nej jag tror nog inte de
Varit kär: Ohh ja..
Dumpat någon: Ja det har jag 
Stulit någonting: jag är en dålig tjuv men en god medhjälpare.
Lämnat landet: Ja jo jag har nog det.
Tuttat eld på nått: Nej, en cigg kanske och mitt hår av misstag när jag var 6 år.
Gjort något olagligt: Har jag säkert.


HUR:

Går du: Vilken dum fårga, som de flesta andra på mina fötter såklart.
Svarar du i telefonen: mmmm.. eller hej
Fördriver du tiden: Just nu med detta annars med det som kallas tv
Mycket pengar har du: Alldeles för lite för mina planer.
Tjänar du pengar: CSN kallas det.. hahaha
Ofta diskar du: Jämt känns det som.. någon som vill sälja en diskmaskin?
Ofta städar du: Idag senast :) mycket glad över detta, fast det syns inte.
Många stör du dig på: Ehh det är nog för många för att räkna upp här
Ofta träffar du din familj: sällan sällan, bor som några mil bort så att säga.


TROR DU:
På gud:
På rymdvarelser: Nä
Att folk tycker om dig: Annars blir jag nog tokig
På ett liv efter detta: Nä
Att fiskar kan tänka: Jo det tror jag nog
Att du kommer leva länge: den som lever får se


RSS 2.0