det där med att sova är inte min grej.


Söndag kväll och jag borde som alla andra gånger vid denna tiden sova.
Men ikke.
Kom just hem från Girffen som hjälpt mig att beställa en kamera :) har verkligen velat haft en ny eftersom min andra dog en dag rakt upp och ner. Men nu är den beställd, sen blir det nya fina bilder överallt på mitt händelserika liv.

Var hos min kusin i Umeå fredag till lördag. Det var kanon, även om jag måste säga att brännbollsyran är till för de som älskar att tappa kontrollen över sig själva. Massvis med alkohol och poliser. Vi valde dock att undersöka det hela i mer nykter skala. Det vill säga att vi sågs nog som otroligt gammla och tråkiga i andras ögon. Grillning och lite vin blev det iaf. 
Lördagen var det full fart på i lågt tempo. Vi picknikade våran frukost och sen kom farbror med fru för att hjälpa kusin att flytta.(hur nu detta gick då hon som annars är väldigt planerad av sig inte alls verkar ha planerat flytten och hur allt ska bäras och fixas med, skulle ha varit intressant att se hur detta skulle ha gått till)  Men vi lämnade flyttlaset och tog ett glas (som för övrigt av underlig anledning slog till i min skalle, jag misstänker att min faster såg detta)
Iaf så blev det tapas krubb efter detta. Kanon mat (jag älskar att plocka med smårätter, det finner jag otroligt underhållande) som smakade perfekt. Efter det blev det hemfärd för mig för fika med kiruna i köket. Måste säga att ibland är bussåkning det mest destruktiva man kan utsätta sig för. Man buntar in hur många människor som helst på lite yta och hoppas att allt ska bli bra. Men det är ju någorlunda miljävänligt och ganska billigt.. Måste dock få klaga på att dvdn som annars är underbart att ha på bussen (om man inte visar en dålig film tre gånger på rad) var trasig.. i-lands bussen var en besvikelse denna gången..

Söndagen har på olika vis inte gått i mitt tecken dock, men med undantag från det underbara brödet jag gjorde. För att verkligen hylla mina kunskaper i brödbakning så gör jag verkligen det godaste brödet av de alla.
Men pluggandet gick sådär, en del missar har gjorts men jag är på god väg iaf, får vara glad för det lilla.
Kameran är beställd så lite tur har jag nog haft idag iaf.

Det ska bli redigt roligt denna vecka, i morgon går jag ut hårt med en rk utbildning, tisdag blir det lektion och tjejkväll som är den viktigaste av alla då detta blir den sista innan sommaren, onsdag förbredelser och torsdag hoppas jga på att börja få flytta. Sen ska jag äta middag med min klass, ska bli kul tror jag. Är lite misstänksam till klassen ännu, men det går inte att skylla på någon annan utan den lasten tar jag helt på mig själv.
Sen blir det kramkalas på fredag och flytt.

Min fot är helt paj just nu.. jag blir galen på att vänta på min remiss så jag kan få veta om den ska opereras eller ej.

Ja detta händer i mitt liv.
Förutom allt detta ska jag fundera på alla de frågor som jag går omkring och ställer mig.


Japp
byebye..


Äntligen.

Den grova ångesten som legat över mitt hjärta och hjärna har äntigen börjat lätta lite. Jag har ÄNTLIGEN skrivit klart det där förbannade arbetet om svenska filantropin. Hoppas nu bara att min lärare är snäll och godkänner mig, annars vet jag en som kommer gråta stora tårar hela sommaren ( och hela resten av mitt liv.. ?) Översättningen ligger jag rätt bra till med faktiskt.

Helgen som varit har varit för mig mindre roande med tanke på min underbara huvudvärk. Men om man bortser från den så har allt varit finnemang. Jag fick köra Giraffens bil (det kan jag säga är en merit) en bit från Piteå, han själv påstod att han var livrädd under hela denna tiden, hans brud säger att han alltid  är sådan. Vem ska man lita på? Lördagen var seg och allt annat än rolig på dagen. På kvällen trode vi att det var bartömmning, vi hade fel. MEn vi myste allesammans ändå. Och min kväll slutade med två mackor och ett glas apelsinjuice.
Söndagen sken solen!!! Det kallar jag lycka på jorden.
Min plan var att få sol, så jag pallrade mig ut på en promenad som egentligen var en STOR omväg till coop där jag skulle inhandla lite små saker. Timing blev perfekt, precis när jag går in på coop försvinner solen och regnet kommer, när jag går ut från coop så är det sol igen och inget regn. Det är vad jag kallar tur.
Sen satt jag och var osocial på mitt rum resten av kvällen, mina hjärnceller orkade inte tänka så jag sket idet.

Annars händer INGENTING i min värld just nu, och jag tror att jag ska spara mina krafter tills ön.
Hoppas på att få åka til Tyskland i sommar (agusti) så min plan för denna vecka är att få tag på min mother nature och kolla med henne om jga kan komma och våldgästa i en vecka eller två. Skulle även vilja åka till mallis för att se barnen också men jag tror jag ska skippa det. Åker först helst till Tyskland. Ska även prata med dem på skebo denna vecka för att se när inspektionen ska göras, om de e samma dag som jag flyttar eller senare. Sen ska jag plugga också. Så ingenting nytt i min värld.

Men jag ska återkomma när mitt liv är roligare..

Nej smygsmaskens på er alla.

(I saknad, drömmar är så verkliga ibland)


Friday night and no one at sight?

Jaha då var det fredag.
Dagarna som vandrat har varit om så lite småtråkiga på dagarna men mer händelserika på kvällarna.
Giraffen har sett till att jag har börjat plugga ordentligt.
Vilket också har resulterat i att jag numera är bästa kompis med min musik och min dator. Många små raster blir det, man skriver en mening sen måste man ha en rast. Jag är sjukligt trött på den svenska filantropin och de frågor som är mer luddiga än klara att besvara. Men vad gör man inte för att nå sitt mål i livet, eller ett av dem iaf.

Birdie är borta över helgen så jag ska försöka att roa mig utan henne.
Ska åka med Giraffen och hans flickvän till Piteå ikväll. Jag är lagom peppad på att träffa nya människor då jag mer känner mig som en luffare än en trevlig människa just nu.
I morgon blir det bar tömmningen på traversen.
Känns lite tråkigt att fikan med sthlm inte blev av ikväll. Men jag ska ju bort så vad fasen så kan det bli ibland. Hon har kommit tillbaka och jag hoppas på en fika i morgon istället.
Ska snart hem till Giraffen då hans flickvän har lagat veg lasagen som jag ska få mumsa av.

Igår var det filmkväll hemma hos Piga. Alltid lika trevligt att umgås med klasskompisarna. Vi såg The terminal och konstaterade att Gupta i filmen är kung. Och jag konstaterade även att man kunde käka hur mkt chips som helst för cykelturen till Piga är inte den kortaste. Konstaterade även att jag är allergisk eller ikke tolerant till chipsen.. En upptäckt som jag länge har förträngt men nu blev väldigt påtaglig.

Längtar hem till min Ö en aningens. Inte för att jag egentligen direkt gillar min ö så mkt men jag vill hem till Killen och till min familj och vänner. Fick schemat också. det ser lovande ut. Jag ska jobba mer än vad jag trodde och jag tror också att mina tre ledighetsdagar kommer att suddas ut till en. Kan inte tänka mig annat. Ska bli skönt att komma tillbaka till jobbet och alla tanter och farbröder som finns där. Och alla arbetskamarater. Jag hoppas på att denna gången kommer inte det finnas någon inkompitent vikarie.

Är i tankar om vad som är en vän och inte. Hur man kan säga att en människa är en vän eller en kompis. och om en människa som varit en vän verkligen kan gå ner på listan till bara kompis..?

Nej in i duschen och snygga till sig lite.


Byebye folket.


Kaffe, inte bra om man ska sova.


Jaha ja då var det natt IGEN..
Var hemma hos Birdie på den sedvanliga tjejkvällen. En strålande ide tycker vi men det stormar in människor (i det kök/allrum vi sitter i) och funderar på om i inte har något liv. Vilket vi då inte verkar ha då det alltid är samma sak varje tisdag. Denna tisdagen var min matdag. Innebärande att jag släpar med en kasse med mat från mitt eget hem och lagar det jag själv är mina specialiteter. Dessutom får Birdie veta hur det är att slava under en annan människa då jag är otroligt duktig på att sätta henne i arbete och sedan ta åt mig all ära om maten blivit god.
Dock var det en herre så kokade kaffe till mig, ett kaffe som var starkt. det har visat sig nu då jag sitter här och som vanligt inte alls har en tanke på att gå i säng trotts att jag är sådär halvtrött i min kropp.

Jag och Birdie letade vårtecken idag. Eller hon letade och jag gnällde. Skrattade när hon brännde sig på nässlorna och skakade på skallen när hon började äta blommor. Jag är en underbar kamrat. Hon hittade dock några tecken trotts att solen verkar ha gömt sig från denna sidan av sverige.
Dagar av regn förpestar oss fortfarande.

Mitt nya kontrakt är påskrivet och den 1 juni är jag en villare jag med. Ska bli kul att äntligen få lov att bo där. Men jag kommer att sakna att bo tillsammans med Kiruna också. Man vänjer sig ju vid människor. 

I morgon ska jag på staden IGEN.. ska se om jag finner det jag söker till min systers studentpresent. Ska sätta yngsta systern i arbete också då jag kommit på en underbar ide men som krävs hem arbete något som jag inte kan bistå med här. 

SKa till Giraffen i morgon också, han ska fängsla mig och se till att jag gör det jag ska då min diciplin verkar ha åkt på semester om jag nu ens föddes med en. 

Godnatt och må regnet falla över er alla.  

Just like heaven.. (?)


Min dator är frisk.. nio timmar spenderade jag igår hemma hos Giraffen för att bota min dator mot virus och annat ont. Känns skönt att den äntligen är helt som den ska. Giraffen har även ordnat att jag nu har all tillgång till musik som jag önskar. Men min Ipod är inte välkommen in i systemet, måste höra med giraffen vad jag ska göra.
Min räddande ängel som jag nu är skyldig en hejdundrans massa middagar.
Har dessutom lovat mig själv att se till att han alltid har mat i sin frys och mage.
Till skillnad från mig så äter han aldrig!
Ska kirra honom en matdagbok.. jag ska nog få ordning på hans matvanor..

Regnet öser ner. Jag och Birdie skulle på vårat första RK möte.. Det var en obehaglig chock att komma ut i detta ösregn. Men RK mötet var inte lika obehagligt. Kaffe och bullar.. japp de e skellefteå de.
Kosmos Kompis kommer nog bli bra när det väl kommer igång. Ska bli kul att se vad man kan och inte kan också, testa sig själv.

Våran lärare tänker jag inte längre tänka posetiva tankar om. Då han inte bara är irriterande seg så flyr han i väg i sin egen värld, undviker att undervisa. Han tycker och tänker endast. Och han är bra skum ändå.. han påstår mer än vad han vet. Man kan tycka att det borde vara tvärtom i hans situation som lärare.
Men en hel del intressanta filmer har han fått oss att se. Diskussionerna blir många och vi tycker verkligen olika i gruppen.
Föds en människa ond? Vad är det viktigaste i livet och vad betyder orden kärlek och respekt? Frågor som jag har kommit fram till att jag inte har pratat om förut med andra direkt. Jag har egentligen ingen aning om vad andra människor omkring mig tycker och anser i dessa frågor och en hel del andra. Konstigt egentligen.
Vi är olika, men det går bra för oss ändå.. Vi har nämligen börjat med hand uppräckning, Piga som är ordförande pekar och vi pratar. Detta verkar vara för små knattar men jag tror att för oss är detta den perfekta lösningen då vi ALLA är hopplösa pratare mer eller mindre.

Nåväl, ännu en kväll i största tystnad. Måste tvätta min vita väska som blivit totalt svart eftersom jag har av olika anledningar släpat den i golvet. Inte lika smart som allt annat lattjo jag gör.

Mycket som snurrar i huvudet ikväll. Många frågor som gärna vill ha svar. Så jag ska försöka att tillsammans med mina nyfunna idoler (the cure) hitta några svar och stilla min skalles begär efter svar.
Ja många frågor.. frågor jag hade önskat skulle vara lösta vid det här laget, frågor som jag egentligen inte ens ska behöva ägna en tanke åt. men så är det iallafall..

Adios Amigos!
I saknad till det som en gång var, men som i minnet lever bäst.

Den som är fattigast vinner.

Okej jag är seriöst trött på att hitta olika små ursäkter för att slippa studera. Tyvärr tror jag att verkligheten kommer att göra ett ganska läskigt och skrämmande uppdykande i mitt liv inom kort.

Jag har iallafalla lycktas att städa toan. Mkt imponerad över min effektiva städteknik. Tillochmed moppat golvet där inne. Kiruna tog ett snabbt beslut att vi skulle dra ut soporna där de bör vara istället för i vårat kök. Jag nappade snabbt och bar sopor undertiden jag pratade med mor min som hade råkat skicka ett sms av misstag. Mor är inte alltför teknisk, jag tror att hon fortfarande har problem med den "nya" fjärrkontrollen.

Har även lyckats vila en aningens. Man blir trött. Giraffen hjälpte mig att kirra en ny termos på ÖB.. den jag hade innan läckte. Hon i kassan var nog välkänd med detta problem då jag tillochmed slapp visa kvitto. Men om man nu är på öb som inte ligger i centrum direkt så valde vi att vandra omkring där i ca en timma.. :) Giraffen är lite av en brud iden bemärkelsen, han blir lika exalterad varje gång han hittar en fin kruka med matchande stenar. Mkt kul. Hittade två muggar och matchande fat. Känner mig inte ett dugg rikare för att jag lyckades slösa en massa pengar på relativt onödiga ting.

I morgon kommer det bli grupp date. Min grupp, eller Pigas grupp för att vara korrekt. Den som är hela 23 år gammal måste naturligtvis vara gruppledaren.. detta ser vi som en självklarhet i gruppen, iallafall hon. Nåväl vi ska ses i morgon över vin och spel. det var tal om fia med hut, men jag tror vi kom på bättre tankar. Att hutta kan sluta i katastrof.. Det ska bli redigt roligt att få göra lite grejer.

Nej välsigne er alla och massor med kärlek, klockan är mkt och mina ursäkter rinner ut i sanden.
Bye

Skellhell heter det va?

Då fanns man alltså här i en blogg. Precis som alla andra. Men vad gör man inte för att slippa studera?
Underliget nog måste jag påpeka att det finns tusen saker som är roligare än att plugga. Städa som verkligen inte är min starka sida lockar otroligt mycket, och även allting annat.. som tex mobilspel. Tidsfördriv och ångest.

Så lite uppdatering på hur mitt liv ser ut.
Bor tillsammans med Kiruna och disken i Skellefteå närmarebestämt anderstorp.
Studerar för att bli någon. Vad som helst egentligen eller ja vem som helst. Tanken är väl kurator av något slag. Har en dröm nu förtiden om att få arbeta med överviktiga barn och ungdomar. Men vi får väl se om det håller i sig. Kanske beror detta bara på "du är vad du äter" hysterin.
Iallafall bor och lever jag är. Inte mkt man kan klaga över. Skellefteå är trotts allt ett väldigt bra ställe. Har dock märkt att alla norrlänningar finner detsamma. eller ja, de som kommer norr över vill inte flytta längre söder ut än hit mer eller mindre. För om man är född med kyla är man lite små frälst i den. Jag finner detta ett ämne att forska i. Dock inte jag.

Livet är väl som det är annars, Killen på ön, familjen där och en del vänner likaså. Sicket liv man har som har helften där och helften här. Tycker om Skellefte mer tror jag nog iaf. Om man bortser från att havet inte är ens granne. Menmen sådant är ju livet ibland. Inte mycket att ordna om. 

Som sagt går inte mitt älskade studerande sådär otroligt jätte bra, men jag försöker. Jag hoppas på att det ska räcka. Men hur många givande diskussioner har man inte fått ta del i? 
Birdie sicken pärla i min tanke. Och alla de andra.. människor. Det är kul med människor. Med nya människor. 
Piga, Birdie, Kiruna, Gubben, Brownie.. ja alla.. det är kul med nya människor.

Tjipp and out jag måste verkligen duscha och försöka ta tag i mitt såkallade iskalla liv.. :) 
 

RSS 2.0