Highway man

Nu sitter jag här i mörkret, jag fick en släng av dårskap och fick för mig att kontakten skulle börja
brinna. Det lät märkligt och jag tyckte det facklade i en lampa, men vid närmare eftertanke var det nog
denna dator som lät och ett stearinljus som blinkade fint. Men det är ganska mysigt här i mörkret.

Jag har på 10 dagar lyckats ta examen, flyttat till stockholm och fyllt 25. Kan tycka att det är en ganska
bra prestation från min sida. Känner mig nöjd över dessa tre sakerna.
Vi firade lite i helgen, lite presenter, lite quizz och en hejdundras massa musik, så pass länge in på morgonen
att jag började känna mig som gammal då jag ansåg att vid halv sju skulle man minsann ligga i en säng och
sova, det förekom även hot från min sida angående detta. Men sicken kväll det var, massor med fina människor
som kom, väldigt mycket dans och en massa kärlek. Kände mig som en mycket lycklig människa när jag dundrade ner i sängen på morgonen. Var lika glad morgonen efter, knepet kallas vatten!

Idag är jag på ön, det är så en födelsedag ska firas, Hemma i Slite på Gotland vid havet. Min hemlängtan är alltså nu helt botad. God mat, vin och kaffe med tårta, livet från den goda sidan. Det är intressant hur saker och ting är desamma trots att man varit borta så länge. Dock upptäckte jag att de har tagit ner en skylt minsann, saker som alltid funnits där märks på två sekunder när de är borta.
Jag har upptäckt att jag har en reportear när jag kommer hem, jag börjar alltid med att slänga det jag inte orkar bära in i mitt rum på golvet bredvid torkskåpet i farstun, det brukar få ligga där tills min far blir irriterad. Sedan
går jag den obligatoriska husesynen och ropar på katterna, varje rum undersöks och inspekteras. Om katterna
dyker upp spenderar jag en halvtimma med dem tills de är less. Sedan går jag ner i köket och kollar kylskåpet, tittar in i brödskåpet och drar fram en macka och äter den. Sen byter jag om till de myskläder som finns här i mitt rum. Alltid samma visa och alltid så ser mitt rum ut som att det har exploderat.

I dagarna ska jag träffa min gamla farmor och bjuda henne på tårta, träffa Herr T och Penny och lilla M och L med än mindre M. Så kommer bli en underbar vecka med bara mys för hela slanten. Självklart ska jag köra Sally under hela denna vistelse.
Tankarna vandrar så lätt i väg och landar på samma ställe varje gång. Väntar på något gott eller på något illa,
vart allt och inget möts är så oklart. Jag vet bara en sak.
Standing in the rain, dealing with the pain, Busting my thoughts fly back to thee


Lend me your hand and we'll conquer them all

Min treårs uppdatering har ju tagit mer än tid, lite på grund av att jag inte har velat ropa hej innan jag kommit över den där förbaskade ån, men nu är jag över. Tar snart av mig flytvästen för att kasta den för gott.
Jag tänker uppdatera med bland annat bilder så håll i hatten för här kommer hela tre och ett halvtårs uppdatering.
Och på inrådan av pajsan så ska jag inte uppdatera utförligt och ingående, även om det är mer min grej.

Januari 2007 började resan på att få en utbildning. Jag möttes av kyla och träffade nya människor och gamla vänner. 30 minus var ingenting att leka med fick jag lära mig när jag kom med mina tre väskor till Skellefteå utan vantar!
Jag flyttade in hos denna damen, fröken Kiruna! Vi bodde på Anderstorp 164:an i ett halvår tillsammns. För att sen flytta till villagatan 12 A, kök Grön rum 30.
Mötte D och fick veta att jag är kort, frktansvärt kort i jämförelse med honom. Mötte Smelly och Shåkan och fick smaka på surströmming, det gör jag aldrig om igen.  Jag lärde mig vad soffhäng innebar, såhär satt vi större av hösten och vintern, spelade kort, såg film ochpratade nätterna igenom.
Jag fick uppleva den roligaste halloween någonsin. Galet utklädda allihopa, festen avslutades med ett stort krig och en del blåmärken. Och jag vart förälskad i naturen runt broarna.

2008 var jag en van Villagatan bo, jag kom tillbaka efter att ha ändrat mitt liv ordentligt under julen 07 och med en vilja att saker och ting skulle förändras och det gjorde de med dunder och brak.

Vi hade en hejdundrans kräftskiva som slutade med fåglarna fick en festmåltid och vi andra fick plocka skal över hela Villagatan.Uppenbarligen uppskattades detta inte ett dugg av alla inblandade.  Pajs mor gjorde ett besök och visade oss alla hur en flodhäst vid namn sören ska behandlas. Vi gick på bio och var ensamma i salongen under sweeny todd.  Pajsan var mer galen en frisk. Vilket egentligen var föga förvånande, men då och då chockerade hon sådär lagom mycket. Vi studerade hysteriskt! Det var lagböcker, möten med sfi och lagom med olika tyck och tänk mellan oss alla. Vi bakade en super tjusig tårta till Fransmannen som fyllde en massa år, vi stod en eftermiddag och kämpade med att få fram en riktigt fin svenskflaggad tårta, kronprinsessan Viktoria kan slänga sig i väggen med bröllopstårtor, ingenting slår denna. CaNellis åkte till Bolivia för att få uppleva något helt nytt och annat. Fem veckor på Alalay, med barn och massa smuts och en hejdundrans massa kärlek.

Innan jag åkte hem för jul 08 så flyttade jag och fröken M till Umeå, vilket också var så 2009 började för mig. Umeå med fröken M i en trea. Umeå betydde också nya människor och ny stad, där jag av någon anledning aldrig lyckades trivas ordentligt.

Min fina syster yster mellan kom på besök, lika grann som alltid. Vårt sophus brann upp en onsdagkväll, en lagom nykter jag och en lagom nykter Marach fick ringa brandkåren. Vilket i sin tur sen reulterade att jag vart hysterisk och fotograferade hela lägenheten.
Åkte till Oslo för att samla energi hos vännerna från den hårda kylan i Umeå. Sommaren 09 flyttade jag till Gotland igen och fröken M till Norge. Flytt gubbarna var glada att hjälpa till, detta är innan man kunde hitta dem på varsinn stol utspridda i lägenheten.
Praktiken spenderade jag på Hassela där jag bland annat fick lära mig om växter. En tid jag nog sent kommer att glömma med tanke på de människor jag fick lära känna, både ungdomar och vuxna.

2010 hade saker och ting redan hänt, livet hade fått sig en vändning under hösten och samtidigt hade jag varit på Hassela och var fullproppad av allt och ingenting. Jag flyttade tillbaka till Umeå för att då flytta ihop med den underbara duon Paj och Smelly och spendera några månader i rå kyla i betonghusen.
Där fick vi celebert besök av Shåkan och lill Pyret. Tönt Smelly, konverterings Paj och cool jag. Herr E var på besök och det tävlades i bowling och i kort, men Paj förlorade så det vart inte mycket av det efter ett tag. Vi var på nittiotals kalas.
Maraschan låg på sjukan hela första tiden och där var vi på besök var och varannan dag, vi pluggade också massor teorier och metoder. Jag är inte helt säker, men jag tror ingen vart klokare efter de månaderna.
Sen bar det av till Skellefteå när dagarna i Umeå var slut. Det snöade en massa i Skell och såhär såg det ut i någon månad. Marach och jag skrev c-uppsats i MASSOR. Dag ut och dag in, vår handledare trodde inte att uppsatsen någonsin skulle bli klar men hon fick minsann för den vart klar! Vi hann med en massa annat också däremellan! Vi grillade och och och vi.. Och vi har druckit en massa öl i vanlig student anda.

Jag har pluggat mig blind och träffat de finaste av människor på samma gång. Livet har om inget annat varit komplicerat mellan varven men denna tid skulle jag aldrig vilja byta bort. Inte för all värme i världen skulle jag byta bort det kalla men dock så vackra skellefteå och dessa tre och ett halvt år.

RSS 2.0