mammas gata

jag åker till ön i morgon efter jobbet. Som jag längtar till all mat och skratt på julafton. Om än en julafton utan flis kommer kännas mest tomt. Min farmor ska vara med, hon hade blivit ledsen när de sagt att hon inte fick komma hem för hon är för skör och sjuk. Då kunde inte mor och far stå emot så vi ger det ett försök. Hon är trots allt 92. Sitta framför brasan och se karl-bertil med familjen.
Jag längtar Hem helt enkelt! Jag bryr mig inte om julen i sig, jag vill HEM.

My mirros speaks

Tänk vad lite snö kan ställa till med, det blir föreseningar både hit och dit.
Vi stod idag och väntade glatt på den där bussen som skulle ta oss till vårt inte allt försenade tåg. Men bussen kom aldrig och där stod vi i busskuren utanför jobbet. Glada och muntra som vi alltid är så paxade vi in att det inte spelade någon roll alls vilken buss som kom utan den som kom skulle vi åka med. Sagt och gjort, tillslut kom en buss som vi kunde ta och hoppade på. PÅ väg mot stationen så ser vi vart vår buss hade hamnat. Den satt fast bakom en stoooooor lastbil som hade fastnat i en backa och ingen kom förbi. Så lite snö kan minsann ställa till det lite hur som ibland.

Tänkte hålla mig kort och informera lite snabbt om vad jag undviker för att bli helt hysteriskt stressad över att det är jul.
 1. Jag julstädar inte, det är väldigt effektivt, håller det vanliga underhållet under kontroll bara.
 2. Jag åker hem över jul, alltså jag undviker att handla någon form av julmat.
 3. Jag jul pyntar inte, tycker om en tomtefri jul.
 4. Jag försöker att undvika att komma i håg att jag ska köpa julklappar. Detta går sådär.
I det stora hela fungerar detta väldigt bra. Nog kan jag ha dagar då jag funderar om jag inte ska skaffa mig åtminstone en adventsljustake. Men jag brukar skölja ner de tankarna med lite mjölk och sen är de borta med vinden.

Idag skulle jag ha träffat Smelly, men min trötthet är påtaglig och mina strumpor är smutsiga, så nu sitter jag hemma, utan sällskap i väntan på tvättmaskin och hemlevereans av mat.
God fortsättning på kvällen.

Hej tomtegubbar!

Måndag kväll och jag sitter i mörkret. Det går att fråga sig varför jag inte myser till det och gräver ner mig under filten, och tänk det finns inget vettigt svar på det. Det enda jag personligen kan komma på är helt vanlig lathet. Jag orkar inte ordna med att mysa ner mig.

Helgen kom och gick alldeles för snabbt, var det så när jag var yngre också måntro? Eller är det bara så nu när jag jobbar, att jag är mer medveten om helgerna. Hur som i alla fall så var helgen över förväntan.
 • Fredagen vart till Blommiga Bloms café och sedan hem för en snabb vilopaus. Efter att vi hade satt basen i klädseln så vart de av till Maria torget och lite vanligt häng. Efter någon timma började det rycka och dra i ögon och sängen verkade lite för lockande. Men lite hederliga konversationer och några skönstämda skratt hann vi minsann med under de timmar vi vistades på Maria torget.
 • Lördagen började med att jag tänkte i mitt lugna sinne att det är nog ingen annan mer än jag som ska leta julklappar idag, eller hur. Efter att ha insett att jag knappt kommer fem steg framåt innan någon krockar in i mig så bestämde jag att vi skulle fika hos Blommiga Blom. Sagt och gjort så vart det. Sedan vart det hem och lite vila innan det piffades och puffades för kvällens bravader. Lite hemma galaj hos herr A:s arbetskamrat med alla arbetskamrater och fler. Mycket trevlig kväll, det bjöds på vin, snacks (allt var väl uttänkt för oss som inte kunde äta allt som alla andra normala kan) och så vart det musiktävling. Det pratades och skrattades och klockan typ ett var det gamla paret på gång hem.
 • Söndagen bjöd på bullbak, pizza, kola kokning och en massa mys. Var en mycket trevlig söndag må jag säga. Jag kirrade lite citrus kola, hallon kola och vitchoklad fudge med lime smak. Det mesta är kvar hos Smelly dock. Hon och hennes vän bakade bullar, peppisar och så vidare. Gott och trevligt.

Ida lussade vi på jobbet minsann, jag var tomte och fick under hej tomte gubbar låten dela ut pepparkakor till alla andra socialsekreterare. Det var ingen större mängd kakor som gick åt då ingen vågade ta mer än en kaka. Så mitt jobb vart väldigt lätt. Jag tog faktiskt till och med ton, det finns alltid någon som sjunger högre än en annan så det gick så bra så att sjunga lite. Upptäckte dock att jag inte passar i tomteluva. Så nästa år ska jag nog vara stjärngosse.
Ja och nu sitter jag här. Ska ta mig i kragen, men först ska jag se klart det här med kvinnors hemliga liv. Denna gången om porrstjärnor, en allmänt trevlig dokumentär liknande sak.

Välkommen hit min vän

Man kan ju inte påstå att jag ligger i toppen med att vara kreativ på en blogg direkt.
Funderar fortfarande på hur de som alltid bloggar har tiden, själv så väljer jag att inte blogga på min lilla lediga tid. Och kanske är det just det som är hela grejen, hur man väljer och vrakar med tiden.

Ikväll krånglar mitt nät, som alla andra kvällar. Förstår inte hur det kan komma sig att just mitt nät är så dåligt. Inte drack jag något vatten till min middag som bestod av sojakorv, ägg och avocado och en knäckemacka med ost på. Naturligtvis var det en massa cremefraiche inblandat också.

Mitt liv är fruktansvärt enformigt just nu, jag jämför mig lite med en bebis. Jag vaknar, äter, jobbar, äter, sover. Det finns knappt utrymme för ett socialt liv, än mindre kreativa kvällar. Jag har aldrig upplevt en sådan trötthet och inte heller har jag upplevt ett sådant dåligt socialt liv. Med andra ord resulterar allt detta till att jag är hängig och grinig stor del av min tid, förutom på jobbet då jag försöker vara på topp och faktiskt känner mig på topp. Kanske är det också det som gör att jag helt kraschar när jag väl kommer hem.

Saknar att bo i korridor lite, det hade underlättat. Fast jag skulle då placera alla nära och kära på samma ställe så att jag förvissade mig om att ingen behövde planering för att ses. Då kunde jag jobba och sedan komma hem och umgås med alla jag ville. Det hade passat mig alldeles utmärkt. På ett sätt kan jag inte kompromissa med tanken att jag nu inte orkar och inte alltid har tid att ses med dem jag vill träffa. Än mindre kan jag begripa att alla andra inte heller har tiden. Jag kan inte gå med på att livet ska vara så. Jag älskar att jobba, jag klarar inte av att vara arbetslös riktigt, jag tycker om att få använda mitt huvud och att alltid försöka göra det bästa av situationen. Men jag tycker inte om att livet blir så lidande av det. I min perfekta värld så är allt oranget och lila och alla får den tid de behöver. Jag är fullt medveten om att det ligger på mig att förändra min fritid, det är bara jag som kan ändra mitt sova, äta och jobba liv. Men jag orkar inte, inte igår och inte idag och troligen inte i morgon heller.

Ska punkta mina senaste dygn.
 • Rest tur och retur Skåne, tydligen min grej med tur och retur.
 • Varit på min favorit ö.
 • Skrattat åt en förvirrad farmor och hjälp samma farmor med julbelysningen.
 • Tagit mig ett rött glas vin på wc.
 • Förlorat i julequizz och samma dag gjort de finaste julkoretn någonsin.
 • Haft migrän på krogen
 • Åkt pulka och insett att jag är bättre på att åka sopsäck.
 • Frusit tårna av mig.
 • Försökt avstå från pasta och misslyckats radikalt.
 • Fått höra att det finns feminister som vägrar ha sex med män om inte de också får putta något i killens hål, allt för jämställdheten.
 • Låtit bli att halka.
 • Sett ett barn som var så förfruset att hon inte ens kunde svara på frågor i en pulkabacke.
 • Skickat sms och inte fått något svar.
 • Varit galet glad och fruktansvärt arg.
 • Varit tvungen att sitta stilla och äta en banan för att inte bli arg.
 • Vattnat en vissen basilika.
 • Varit i Bläse på julmarknad och suktat efter ett par vackra raggisar.
 • Druckit hutlösa mängder äckligt kaffe.
 • Insett att jag var tvungen och städa och faktiskt städat.
 • Tappat min kreativa sida men drömt om att måla vackra tavlor.
 • Skrattat hysteriskt inombords åt min mors alla grodor som hoppar ur hennes mun.
Jag borde inte punkta upp mera nu. Det blir så mycket. Men som ni förstår så händer det lite trotts mitt gnäll om att ingenting någonsin händer. Och jag har träffat vänner och syster och herr A. Men varför nöja sig och sluta gnälla?

RSS 2.0